Що таке реструктуризація кредиту?

Погоджуючись зі змістом кредитного договору, позичальник зобов’язується виплатити всі узяте повністю та вчасно. МФО зазвичай лояльні до людей: якщо виплати не надходять до зазначеної дати, включається триденний грейс-період, коли не нараховується пеня. Якщо клієнт відчуває тимчасові труднощі й не зможе вчасно провести виплати, він може подати заявку на зміну умов виплати позики.

Реструктуризація боргу по кредиту в Україні — це спосіб уникнути попадання в чорний список боржників та зберегти позитивну кредитну історію.

Що таке реструктуризація кредиту?


При підписанні договору ви берете на себе обов’язок своєчасно погасити позику. Чим довше не платите, тим більше нараховується штрафу. Якщо ігнорувати зобов’язання, мікрофінанси мають право передати персональні дані колекторським службам. Невиконання кредитних зобов’язань веде до того, що заборгованість зростає: кожен день нараховується % від суми за кожен день прострочення (за винятком період карантину).

Реструктуризація мікропозики та мікрокредиту в Україні — послуга, яку фінустанови пропонують в якості «рятувального кола», якщо платити немає можливості.

У більшості МФО лояльні умови: якщо оплата не надійшла, автоматично підключається грейс-період — особливі три дні, коли відсотки не нараховуються. В цей же період можна підключити послугу пролонгації (подовження) договору. Якщо у користувача виникли проблеми або він уникає виплат, ігноруючи дзвінки, повідомлення та листи, краще рішення — йти на діалог з кредитором.

Реструктуризація простроченого споживчого кредиту — зміна графіка й термінів виконання зобов’язань по кредиту. Обсяг кредиту з відсотками ділиться на кілька посильних платежів. Оформлення послуги нескладне, потрібно лише слідувати простим підказкам.

Які документи потрібні для реструктуризації кредиту?

Реструктуризація позик в МФО — простіша процедура, ніж в банках. Все проходить в онлайні, не потрібно їхати до відділення, збирати пакет документів, подавати заяву на зміну договору. Система автоматично пропонує перегляд.

Реструктуризація мікропозик та мікрокредитів підключається при угоді двох сторін — мікрофінансової організації та боржника. Складається новий договір, який не вимагає ніяких додаткових документів, потрібні тільки:

  • паспорт,
  • ІПН,
  • інформація про прописку.

Знову заповнювати анкету не потрібно, оскільки особисті дані вже внесені в систему.

Як подати заявку на реструктуризацію кредиту?

Процедура реструктуризації кредитних боргів починається, якщо ви допустили прострочення понад певну кількість днів. В особистому кабінеті або в додатку з’явиться пропозиція змінити положення чинного договору. Зробити це можна самостійно, не звертаючись до Служби турботи.

Важливо! Не потрібно додатково подавати документи або заповнювати анкету, всі дані зберігаються в сервісі (якщо сервіс підтримує таку послугу).

Реструктуризація позики — зручний спосіб погашення простроченої заборгованості


Реструктуризація боргу по позиці — це вихід для тих, хто опинився в скрутній фінансовій ситуації. Якщо є розуміння, що труднощі затягнулися, відразу подається заявка. Оцініть, що вигідніше вам. У деяких випадках, коли ви точно впевнені, що труднощі тимчасові, оформляється пролонгація. В інших — проводиться реструктуризація кредиту в МФО України.

Більшість МФО йде назустріч своїм клієнтам:

  • при перегляді порядку погашення відсотки на позику не нараховуються,
  • програма автоматично пропонує оформити договір на часткове погашення позики, реструктуризація кредиторської заборгованості проводиться в особистому кабінеті без звернення до служби підтримки,
  • передбачена можливість рефінансувати поточні заборгованості.

Рівнозначні суми, на які діляться зобов’язання, допоможуть не відкладати проблему в довгий ящик. Зручний графік дозволить брати гроші з авансу і зарплати й уникнути збільшення пені, погіршення КІ, можливого арешту майна колекторами. Реструктуризація прострочених кредитів фізичних осіб — доступна процедура для кожного.